
دراین مقاله ما قصد داریم در درباره عواملی که برکاهش وزن گروه خونی Bمفید هستند ، صحبت کنیم .همانطور که اطلاع دارید در دو مقاله قبلی در مورد گروه خونی O وAصحبت کردیم و حالا نوبت به گروه خونی B می رسد.
عوامل موثر در وزن گروه خونی B
مهمترین عوامل زیاد کردن وزن در افراد گروه خونی B خوراکیهایی مثل ذرت، گندم ،عدس ،بادام زمینی، کنجدی هر کدام از این خوراکی ها برایB خاص خود می باشند ولی هر کدام از این کشورها میتوان روی سوخت و ساز بدن اثر کرده و موجب جمع شدن آب در بدن و کم شدن قند خون شوند که هر دو سرانجام به افزایش وزن می انجامد .
این گروه برای جلوگیری از کم شدن قند خونشان میتوانند از مواردی که در بالا ذکر شد کمتر استفاده کنند.
از آنجایی که افراد این گروه در خطر کم کاری غده تیروئید قرار ندارند و در معرض ابتلا به انواع دیگر چاقی نیز نباشند .به خاطر داشتن دستگاه گوارش پرقدرت همانطور که میخواهند میتوانند به خوبی هضم کنند و بسوزانند. فقط افراد این گروه ،باید بدانند که چه رژیمی بگیرند و پس از دسترسی به رژیم مناسب غذایی آن را به خوبی و دائماً ادامه دهند.
بعضی از محققین عقیده دارند که افراد گروه خونی B میتواند به نحو احسن در لبنیات و فرآورده های شیری استفاده کنند؛بنابراین در معرض خطر ابتلا به چاقی قرار ندارند ولی به هر حال انسان هر چیزی را زیادتر از حد معمول بخورد. ممکن است به چاقی دچار شود. استفاده افراد از لبنیات به حد تعادل باعث میشود که متابولیسم بدن آنها هماهنگ و متعادل شده و غذاهای خورده شده به صورت چربی در بدن شان دچار شود.
غذاهایی که موجب چاقی میشود
ذرت :اثر انسولین بدن را کم می کند جلوی اعمال متابولیکی بدن را میگیرد و قند خون را کاهش می دهد در واقع یعنی اشتهارازیادمیکند.
عدس: باعث کاهش متابولیسم بدن میشود و قند خون را کم میکند و همچون ذرت باعث زیاد شدن اشتها می شود.
بادام زمینی :مانع انجام اعمال متابولیکی بدن می شود قند خون را کم میکند همچنین موجب جلوگیری فعالیت اعمال کبدی میشود
کنجد: باعث کاهش متابولیسم بدن شده و قند خون را کاهش میدهد
گندم :کار دستگاه گوارش را کند میکند و باعث تجمع چربی در بدن و مانع کار انسولین میشود.
غذاهای کم کننده وزن بدن
انواع سبزی های خوراکی :باعث افزایش متابولیسم بدن و سوخت مواد خورده شده، میشود.
گوشت: متابولیسم بدن را زیاد میکند
جگر سیاه :همچون گوشت اثر افزایش سوخت و ساز بدن را دارد.
تخم مرغ و لبنیات کم چرب ،دم کرده شیرین بیان: موجب کم شدن متابولیسم بدن شده و جلوی کاهش قند خون را میگیرد و اشتها را نیز کاهش میدهد.
در افراد گروه خونی B بین استرس سیستم دفاعی بدن و گوشت در ارتباط زیادی وجود دارد. اگر افراد این گروه احساس می کنند .از خستگی مزمن و یا از ضعف سیستم دفاعی بدن رنج می برند ،می توانند مقدار گوشت زیادتری مصرف کنند که بهترین آنها عبارت است از:
گوشت بره ،گوسفند ،خرگوش، گاو و بوقلمون چند بار در هفته.
البته مصرف گوشت مرغ برای افراد گروه B صلاح نیست؛ زیرا در گوشت مرغ ،لکتین وجود دارد که باعث انعقاد خون در این افراد میشود .میدانیم که انعقاد خون در بدن خطرات زیادی دارد. به هر حال اگر افراد این گروه میخواهد از گوشت قرمز استفاده کنند، میتوانند از گوشت بوقلمون بلدرچین و یا مرغابی استفاده نمایند .
اگر افراد گروه خونی B نمیخواهند از گوشت قرمز استفاده کنند، میتوانند گوشت بوقلمون ،بلدرچین و یا مرغابی و جایگزین کنند. گرچه در این گوشت ها نیز مقادیر زیادی لکتین وجود دارد و اما لکتین موجود در آنها خطری را که لکتین گوشت مرغ در بر دارد را ندارد و موجب انعقاد خون نمیشود.
اما گوشت هایی بر اثر متوسط یا خنثی
گوشت گاو یا گوساله بوقلمون ،قرقاول،جگر سیاه.
گوشت های مضر
سوسیس کالباس ژامبون خوک قلوه، دل ،مرغ،غاز
غذای های دریایی افراد گروه خونیBدریایی را خوب تحمل کرده و از آن استفاده کافی می برند که در دریاهای وسیع و گسترده پرورش یافتهاند .غذای خوبی برای افراد این گروه به شمار میرود.
ماهی آزاد، کفال، ماهی سفید، ماهی قباد، عروس ماهی ،شیر ماهی، ماهی سرخو ،خاویار، ماهی کپور، ماهی کولی، ماهی کلیکا،ماهی ازومبرون،ساردین برای این افراد مفید بوده اما غذا های دریایی مثل ماهی تن ،میگو مضرهستند و باعث ضعیفی سیستم دفاعی بدن این افراد میشود.
لبنیات و تخم مرغ
افراد گروه خونی B تنها گروهی هستند که میتوانند به راحتی از انواع و اقسام و لبنیات استفاده کنند و علت آن نیز آن است که قند موجود در شیر و لبنیات درست بیشتری قائل نیست که در آنتی ژن موجود در گروه خونی Bوجود دارد و نام این قند (d-galaotosamine) است .
افراد این گروه از سرشیرمیتوانند استفاده کنند .قند موجود در شیر همان لاکتوز دارای ترکیبی مشابه قند موجود در آنتی ژن موجود در افراد گروه خونی B می باشد و همین هماهنگ ای به نفع افراد گروه B تمام میشود.
لبنیات مفید برای این گروه
پنیر بدون چربی ،شیر بز، پنیر بز، شیر گوسفند، شیر گاو، ماست، کشک، ماست میوه ،بستنی درست شده از ماست
لبنیات با اثر خنثی
کره ،خامه، سرشیر، پنیر پیتزا، شیر پرچرب ،کره، پنیر، پنیر خیکی و پنیرهای پرچرب
از روغنهایی که برای نفرات بسیار بهتر است:
روغن زیتون: که به خوبی موجب هضم و جذب میشود و برای بدن مفید است . بهتراست هر روزی یک قاشق غذاخوری از آن مصرف کنند. برعکس استفاده از روغن کنجد ،روغن آفتابگردان و روغن ذرت برای این گروه زیاد مفید نیست ؛چون این روغن ها دارای لکتین بوده و برای دستگاه گوارش مضر است .روغن ماهی و روغن هسته انگور نیز دارای اثر متوسط برای افراد این گروه می باشد .این افراد باید حتماً از خوردن روغن بادام زمینی، روغن تخم پنبه ،روغن کنجد روغن آفتابگردان خودداری نمایند.
آجیل ها
بسیاری از آنها برای افراد گروه خونیBغذای خوبی نمی باشد ؛مثلا بادام زمینی،کنجد ،تخمه آفتابگردان از آنجا که روی انسولین ترشح شده از لوزالمعده اثر بد دارند، بهتر است از خوردن آنها خودداری شود .
تنها چیزی که شاید گروه خونی B بتوانند مصرف کند تخم هندوانه است که کمتر برای بدن ضرر دارد.
آجیلهای با اثر خنثی بادام، فندق و گردو است که برای بدن مفید نیستند و هم ضرری هم ندارد ولی بعضی از آجیلها مثل پسته،بادام زمینی، بادام هندی ،شاه دانه و تخم کدو برای بدن نامساعد و مضر است.
در مورد حبوبات و فرآوردههای آنها
بسیاری از آنها برای افراد گروه خونی B مفید است ؛اما حبوبات مضر شامل عدس، ماش ،لوبیا، چشم بلبلی است.
بهترین انواع حبوبات برای افراد این گروه باقلا و لوبیا سفید است .بعضی از حبوبات مثل لوبیا قرمز بیای ثبت نام خود ثبت نخود خشک برای افراد دارای اثر خنثی و بی ضرر بوده و بالاخره بعضی از حبوبات مثل عدس قرمز است معمولی عدس سبز و پاچه باقالا که نوعی لوبیا در شمال ایران است و با آن لوبیا خورشت درست می کنند، برای افراد گروه b و نامساعد است و باعث تخریب انسولین موجود در خون میشود.
سبزیجات
برای افراد گروه B استفاده از سبزیجات بی نهایت مفید و مناسب است و آنها میتوانند روزانه پنج وعده از سبزی و فرآوردههای آنها استفاده کنند. البته خوردن همه ی سبزیجات برای انها مفید نیست ؛مثلا گوجه فرنگی باید به طور کامل از رژیم غذایی آنها حذف شود.
چون باعث انعقاد خون آنها و تولید لخته خون میشود که خود از علل سکته قلبی است.
به طور کلی ذرت و زیتون برای افراد گروه خونی Bمفید نیست و میتواند حساسیت پوستی و آلرژیک ایجاد نمایند .از آنجا که افراد این گروه به میکروبها و ویروسها حساس هستند و سیستم بدن آنها خیلی قوی نیست ،این گروه بهتراست از سبزی هایی که دارای برگ کلفت بوده و دارای منیزیم فراوان می باشند ،استفاده کنند.
منیزیم یک ماده ضد ویروس قوی به شمار میآید و برای بچه هایی که به اگزما یعنی سودا دچارهستند، بسیار مفید است و سیب زمینی برای افراد این گروه خیلی خوب است و استفاده از کلم و قارچ هم بسیار عالی می باشد.
سبزی های مفید
سیب زمینی، ریحان، مرزه، شنبلیله،نعنا ،بادمجان ،جعفری، فلفل قرمز، فلفل سبز، قارچ ،گل کلم، هویج ،کلم معمولی ،براکلی، برگ چغندر و چغندر قارچ
سبزیهای اثر متوسط
مارچوبه، اسفناج ،جوانه یونجه، شلغم، شبدر،سیر، دارچین،تره،کاهوی معمولی و کلم، پیاز قرمز و زرد پیاز ومعمولی ،بامیا، کدو مسمایی ،مرزه بولاغ اوتی (علف چشمه )،ترتیزک
سبزی های مضر
ارتیشو،ذرت زیتون سبز، کدو حلوایی، گوجهفرنگی ،تربچه، زیتون سیاه
میوهها
افراد این گروه بایستی از مقدار کمی میوه استفاده کنند ؛مثل خرمالو و انار .
خوردن آناناس و کمپوت برای آنها خیلی مفید اس ؛زیرا در آن ماده ی موثری به نام برم لین(bromlain) وجود دارد که به هضم غذا کمک میکند.
میوههای بسیار مفید
انگور یاقوتی، انگور دانه زرد، گوجه ،آلوسیاه، آناناس ،آلوی زرد، انگورعسگری ،انگور بی دانه و موز،انوریش بابا
میوهها خنثی
سیب زردآلو آلبالو گیلاس کشمش خرما انجیر خشک و تازه،کیوی، لیمو طالبی دست انبو،پرتقال نارنگی بالنگ نارنج هلو گریپفروت ،ازگیل ژاپنی،انبه، خربزه گرمک
میوههای مضر
نارگیل ،خرمالو، ازگیل،زالزالک
نوشیدنی های مفید
آب کلم، آب آناناس، شیر موز، آب گوجه، آب آلو و آب انگور
نوشیدنی های متوسط الاثر
آب خیار، پرتقال ،آب نارنگی، شربت به لیمو، آب آلبالو، آب کرفس و آب زردآلو ، آب سیب ،آب هویج
نوشیدنی خیلی مضر: آب گوجه فرنگی
ادویه جات
افراد گروه خونی B میتواند از بسیاری از مواد معطر خوشمزه کننده غذا استفاده کنند .
ادویه جات مفید
پودر دارچین، پودر کاری، پودر فلفل قرمز باشد .این افراد نباید از پودر فلفل زیاد استفاده کنند. میتوانند از پودری هایی نظیر پودر سیر، پودر نعنا، خردل ،پودر آویشن ،زعفران، پودر ترخون و پودر وانیل و انواع سرکه ها، به طور متوسط و کم استفاده کنند.
تنقلات و ترشی ها
تنقلات برای افراد این گروه چندان مناسب نمی باشد .میتواند فقط به مقدار کمی از آن استفاده کنند. این افراد باید از خوردن رب گوجه فرنگی و کچاپی که دارای گوجه فرنگی خودداری کنند. استفاده از سس مایونز برای آنها مضر است و به کار بردن انواع اقسام ترشی نیز چندان برای آنها مفید نیست.
دم کرده های گیاهی
دم کرده های مفید
دارچین، شیرین بیان، ریشه شیرین بیان ،مریم گلی، جعفری ،میوه گل سرخ ،نعنا، جن سینگ،چای،قهوه
دم کرده های نامناسب بابونه ،سنبل الطیب و گل گاوزبان