
امروزه چاقی برای تمامی جوامع ،مشکل بزرگی است. به طوری که افراد چاق بیشتر در خطر ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها قرار می گیرند و زودتر بدنشان فرسوده شده و سریعتر پیر میشوند. مفاصل اندام ها و استخوان های بدن در برابر افزایش وزن صدمه زیادی می بیند؛ چون زیادی وزن را مستقیماً استخوان ها تحمل میکنند.
به هر حال در سراسر جهان میلیونها افراد چاق وجود دارد که تمام هم و غم از دست دادن وزن است و برای کم کردن وزن خود حاضرند هر کاری بکنند و هر مبلغی هزینه کنند ولی متاسفانه تعداد زیادی از آنها در کم کردن وزن خود با شکست مواجه میشود و وزنشان کاهش نمی یابد.
باتوجه به تحقیقات روشن شده که با در نظر گرفتن گروه خونی هر شخصوبااستفاده از راه های مناسب ،خیلی بهتر و سریعتر می توان برای از دست دادن وزن اقدام کرد .به کار گرفتن این عامل یعنی گروه خونی بیشتر از هرچیز دیگر به کم کردن وزن کمک میکند .برای مثال افرادی که دارای گروه خونیO هستند، با استفاده از پروتئین ها خیلی سریع تر از افراد دیگر گروه ها وزن خود را از دست میدهند و برعکس استفاده از سبزیجات ،برنج ،میوه، لوبیا، سویا و غلات بیشتر باعث لاغر کردن افراد گروه A می شود.
به هر حال آنچه مسلم است برای از دست دادن وزن هر گروه خونی بایستی از رژیم خاصی استفاده کرد ؛زیرا گرفتن یک رژیم غذایی برای لاغر کردن تمام گروه خونی کارساز نیست .یعنی وزن مقداری پایین می آید ولی بعد مدتی دروزن معینی ثابت می ماند و از آن به بعد کمتر نمیشود .به همین جهت ما در ادامه برای هر گروه خونی رژیم به خصوصی برای کم کردن وزن توصیه می کنیم امیدوارم که مفید واقع شود.
شما در هر گروه خونی که قرار داشته باشید لازم است از ویتامین ها مواد معدنی و مواد گیاهی خاصی استفاده کنید و از این رهگذر به تصحیح و تکمیل اعمال فیزیولوژیک بدن خود اقدام کنید . به طور کلی غذاهایی که ما در شبانه روز مصرف می کنیم اغلب حساب شده نیست. در حالیکه ویتامین ها و املاح ای که وارد بدن می شوند، باید به مقدار معینی خورده شوند تا بدن به اندازه کافی انرژی تولید کرده و اضافه وزن پیدا نکند و اعضای بدن دچار مشکل نشود نیرو و قدرت جسمانی کاهش نیابد .عمر طولانی شده و ضعف اعصاب و اختلالات روحی به وجود نیاید .از طرفی فرد به خستگی مزمن و بازدارنده مبتلا نگردد و در برابر بیماری های قلبی و همچنین سرطان،مصونیت یابد.
اما در اینجا مسئله گروه خونی پیش می آید و ممکن است املاح و ویتامین هایی که مصرف شده مثلاً بر روی گروه خونیB مفید باشد ولی برای افراد گروه خونیA بی تاثیر و یا حتی مضر باشد. البته ویتامینها را نمیشود سر خود مصرف کرد و نیاز بدن شما به ویتامین باید مورد تایید پزشک معالج تان باشد؛ چون بعضی از ویتامین ها مثل ویتامینA,K,D,B3 میتوانند برای بدن به شدت مضر باشند .یکی از موادی که برای بدن ما لازم است خوراکی های گیاهی شیمیایی شامل بسیاری از گیاهان دارویی سبزیهای خوراکی تخم بعضی از گیاهان و یا برگ و ریشه آن ها می باشد.
به طور کلی امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان از گیاهان دارویی به مقدار فوق العاده گسترده و وسیع استفاده می شود. بسیاری از این گیاهان آنتی ای جینگ هستند. یعنی جلوی پیر شدن انسان را می گیرند و خیلی از آنها اثرشان به مراتب از ویتامینها قویتر است. یکی دیگر از خواصشان این است که هر کدام به بافت خاصی از بدن علاقه دارند .برای قسمت معینی از بدن اثر زیاد می گذارند. در حالی که ویتامین ها فاقد این خاصیت هستند .مثلا به نام شکر تغالmilk thistle ویا زردچوبه دارای اثرات ضد پیری شگفت آور و تقریباً ۱۰۰ برابر بیشتر از ویتامین E می باشد. به خصوص که روی سلولهای کبد اثر کرده و خستگی و کم کاری و ضعف آنها را کاملا از بین میبرند .حتی دارویی بسیار موثری برای ورم کبد یا هپاتیت می باشد.
رژیم غذایی پیشنهادی گروه خونی O
اگر شما جزو گروه خونی O هستید و می خواهید وزن از دست بدهید ،باید از خوردن غلات نان حبوبات خودداری کنید. به عنوان نمونه ،از آنجایی که در گندم و نان گندم یک ماده پروتئینی گیاهی به نام گلوتن وجود دارد و وقتی توسط افراد گروه خونیO خورده شود. این گلوتن باعث متوقف کردن کار انسولین بدن میشود .یعنی انسولین دیگر قادر نیست که مواد قندی و نشاسته را بسوزاند و تولید انرژی کند و در نتیجه مواد قندی و نشاستهای به صورت چربی در بدن جمع میشود. گلوتن این کار را توسط لکتین موجود در خود انجام میدهد. با استفاده از این رفت روش این افراد میتوانند به آسانی حذف مواد نشاستهای مثل نان، وزن خود را کاهش دهند البته درذرت و ... نیز لکتین شبیه به لکتین گندم وجود دارد که همان کار را انجام میدهد .سایر مواردی که خوردن آنها باعث چاق شدن افراد این گروه می شود عبارت است از:
عدس ،لوبیا چیتی این موجود در آن در عضلات انباشته شده و مانع فعالیت عضلات شده و در نتیجه چاقی ظاهر میشود. در ضمن عدس و لوبیا چیتی باعث قلیایی شدن محیط عضلات می شود؛درحالی که صلاح است که عضلات درمحیط اسیدی قرار داشته باشد ؛چون در این حالت بدن کالری بیشتری از دست میدهد. علت دیگر چاق شدن افراد گروه خونی Oوضع غده تیروئید آنهاست .بدن افراد این گروه به مقدار کمتری هورمون تیروئید می سازد. یعنی افراد این گروه نیز در معرض عارضه کم کاری تیروئید قرار دارد علت آن هم کمبود ید خون است . کمبود ید باعث کم ساخته شدن هورمون تیروئید می شود به همین جهت افراد این گروه به علت کم شدن متابولیسم بدن شناخته نشدن غذا ها زودتر چاق می شوند و در ضمن آب در بدن آنها انباشته شده و حفظ میشود. یعنی از این طریق نیز به وزن بدن آنها اضافه میشود .عضلات این گروه زود ضعیف شده و خیلی زودتر از افراد دیگر خسته میشود به همین جهت در کشور ژاپن کارخانهداران سعی میکنند برای کارهای خود کمتر از افراد گروه خونی o استفاده کنند!
از جمله غذاهای دیگر مثل کلم ریز ،گل کلم تمامی آنها جلوی ترشح هورمون تیروئید را می گیرد پس بهتر است که افراد گروه خونی O آن را مصرف نکنند.
اما چه غذاهایی برای این گروه باعث لاغر شدن میشود ؟
غذا هایی که دارای ید فراوان بوده و ترشح غده تیروئید رازیادمیکند .انواع ماهی نمکهای یددار، باعث زیاد شدن ترشح هورمون تیروئید می شود. جگر سیاه حاوی ویتامین B بوده و متابولیسم را تشدید میکند .گوشت قرمز و کاهو و اسفناج باعث تشدید متابولیسم بدن میشود
جمله گوشت هایی که بسیار مفید برای افراد گروه خونی Oهست:
گوشت گاو گوشت گوسفند و گوساله قلوه گوشت شتر و خرگوش دل و جگر گوشت بره.
گوشت های بسیار مضر:
سوسیس کالباس گوشت های کنسرو شده گوشت غاز گوشتهای دودی
گوشت های خنثی که چندان تاثیری بر بدن این افراد ندارد عبارتند از:
گوشت جوجه مرغابی کبوتر قرقاول بوقلمون بلدرچین گنجشک
گوشت های مفید دریایی :
ماهی سفید قزل آلا آزاد ساردین کفال کپور
غذاهای دریایی مضر:
خاویار میگو ماهی کیلکا ماهی رودخانه ماهی سیاه کولی و اردک ماهی
اما در مورد مسئله لبنیات و تخم مرغ افراد گروه خونی O باید از خوردن لبنیات خودداری نمایند؛ زیرا غذاهای این گروه با متابولیسم درونی بدن آنها هماهنگ نیست.
خوردن لبنیات در این گروه باعث نفخ شکم زیاد شدن حرکات روده و گاهی اسهال میشود. علت آن هم آن است که دستگاه هاضمه افراد این گروه نمیتواند لاکتوز یا قند موجود در شیر و فرآوردههای لبنی را حذف میکنند. برای استفاده این افراد از لبنیات در کشورهای خارجی از لوبیای ژاپنی یا سویا شیری ساختند که برای افراد گروه خونی مزبور بسیار مفید است.
تخم مرغ برای این افراد بسیار خوب و میتواند در هفته چنانچه مشکل دیگری نداشته باشد حدود ۴ تا ۵ عدد تخم مرغ بخورند.
ازآنجایی که خوردن لبنیات چندان برای این افراد مناسب نیست ولبنیات حاوی کلسیم فراوان هستند،اصولاً این افراد به دلیل مشکلاتی که در اثر خوردن لبنیات پیدا میکنند از لبنیات کنار میگیرند و در نتیجه موجب میشود که کلسیم آنها بسیار پایین بیاید. لذا پس از مراجعه به دکتر و زیر نظر او از قرصهای کلسیم و یا شربت کلسیم به طور مرتب استفاده کنند ،مشکلشان برطرف می شود.
روغن های مفید برای این گروه روغن زیتون روغن هسته انگور،روغن ماهی کنجد و سویا.
روغن های مضر روغن ذرت روغن بادام زمینی روغن تخم پنبه و آفتابگردان
آجیل های مفید برای این گروه تخم کدو مغز گردو و تخم هندوانه
آجیل های خنثی با عسل متوسط بادام شاه بلوط گندم بوداده شاهدانه تخم آفتابگردان و زردآلو شیرین
آجیل های مضر بادام زمینی فندق پسته خشخاش سیاه دانه
لوبیا های تقریباً مفید لوبیا چیتی قرمز،لوبیا چشم بلبلی و سفید
حبوبات و لوبیاهای با اثر متوسط و خنثی باقالا ، لوبیا سبز ،نخود خشک، نخودسبز ،نخود فرنگی و باقالا های سبز
حبوبات مضر: عدس ،عدس قرمز، ماش
غلات و فرآوردههای آن همان طور که از قبل نام بردیم. گندم یکی از بدترین غلات برای افراد گروه خونی o است ؛به دلیل وجود گلوتن در آن .
اما غلات دیگر با اثر مضر برای گروه خونی O شامل: ذرت ،آرد ذرت ،جوانه گندم و جوانه ماش ،جوانه یونجه ،جو ،بلغور
غلات با اثر متوسط و خنثی شامل :گندم ،جو ،برنج ، نان برنجی ، رشته فرنگی ،ماکارونی
سبزیجات مفید: کاهو، اسفناج ،برگ چغندر ،ریحان ،مرزه ،نعنا، تره، ترخون ،شاهی
و سبزیجات مضر: کلم سبز، کلم قرمز ،گل کلم، بروکلی و کلم ریز روی غده تیروئید اثرکاهنده دارند ،پس بهتر است که این افراد این سبزیجات را کمتر مصرف کنند.
افراد گروه خونی o بایستی از خوردن بادمجان وسیب زمینی پرهیز کنند چون این دو خوراکی لکتین زیاد وجود دارد که رسوب آن در اطراف مفاصل باعث درد و تورم آنها میشود. برای افراد گروه خونی o خوردن گوجه فرنگی بسیار مفید و مناسب است
اما در مورد میوه ها
میوه هایی مثل آلو انجیر آلو زرد و سایر میوه های که دارای رنگ قرمز تند آبی یا ارغوانی هستند ی در دستگاهها زمین افراد حالت قلیایی به وجود میآورند و میدانیم که اصولاً افراد دارای گروه خونی او یک دستگاه هاضمه با زیادی اصلی و ترشی می باشند و از این نظر ترشی زیاد دستگاهها زمینه ها خصوصا و خطر ابتلا به زخم معده و زخم اثنا عشر را در آنها کاهش می دهد.
خوردن هندوانه برای افراد این گروه به خاطر همین قلیایی کردن دستگاه هاضمه مفید است ولی افراد این گروه بایستی از خوردن طالبی، گرمک و خربزه خودداری کند. همچنین از خوردن پرتقال، نارنگی و توت فرنگی به دلیل تولید اسید زیاد در دستگاه گوارش دوری بجویند.گریپ فروت نیز در معده از حالت اسیدی ایجاد میکند ولی این افراد میتوانند مقداری کمی از آن را مصرف کنند .از خوردن نارگیل،فندق شاه توت نیز باید خودداری شود.
برای افراد گروه خونی o دم کرده بابونه جنسینگ چای سبز و چای سیاه دارای اثر متوسط است اما دمکرده کاکل ذرت دم گیلاس تخم ریواس و برگ سنا مضر و غیر مفید می باشد. دم کرده توت خشک به تقویت دستگاه گوارش کمک می کند. دم کرده نعنا باعث رفع نفخ شکم شده و همچنین دم کرده جوانه آب کرفس باعث زیاد شدن ترشحات هاضمه نمیشود .دم کردن چای کوهی خواب آور است و دم کرده سنبل الطیب آرامبخش و کند کننده ضربان قلب می باشد.
افراد گروه خونی O باید چه بیاشامد؟
این افراد میتوانند به مقدار کم از قهوه استفاده کنند. به شرط آنکه قهوه آنها فاقد کافئین باشد نیز چای برای آنها مفید نمی باشد.آشامیدنی هایی که برای این گروه تقریباً خوب است:
آب معدنی آب های چشمه، آبمیوه های طبیعی .
از خوردن نوشیدنی های مضر مثل
دوغ ساده ،نوشابه گازدار، دوغ گازدار ، پپسی، کوکاکولا باید خودداری کنند .
مورد بسیار قابل توجه در این مقاله این است که افراد دارای گروه خونی o با ویژگیهای متفاوت هم وجود دارد که ممکن است دلیلش عادت های غذایی متفاوت باشد .
در پست های بعدی در مورد رژیم غذایی گروه های خونی دیگر با شما صحبت خواهیم کرد.