
تحقیقات نشان میدهند وقتی میزان استروژن در بدن زنان کاهش پیدا میکند، کالری بیشتری دریافت میکنند. در این زمان زنان دوست دارند چربی و شکر بیشتری مصرف کنند. آنها تمایل کمتری به مصرف مواد مغذی، خوراکی های سرشار از فیبر و مواد غذایی حاوی پروتئین دارند.
کارشناسان معتقدند کاهش استروژن میتواند نرخ سوختوساز زمان استراحت را کاهش دهد. این نرخ بین ۴۰ تا ۷۰ کالری در روز کاهش پیدا میکند و باید این میزان را در رژیم و ورزش خود لحاظ کنید.
مسلم است که استروژن نقش مهمی در کنترل وزن دارد. استروژن روی اشتها، فعالیت و غذاهای مصرفیمان تأثیر میگذارد. کاهش استروژن باعث میشود چربی بیشتری در نواحی شکم فرد ذخیره شود. وقتی چربی زیادی در بدن شما ذخیره شده باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که به بیماریهای قلبی یا دیابت مبتلا شوید.
مشکلات دیگری هم هستند که به سن مربوط میشوند. گاهیاوقات افزایش سن باعث میشود علائم یائسگی بدتر و بیشتر هم شوند. مثلا ممکن است فرایندهایی چون کاهش حجم ماهیچه، کاهش تأثیر ورزش و کاهش میزان کالریها در زمان ورزش، بهخاطر یائسگی و پیری بیشتر شوند.
از طرفی احتمال افزایش سرطان با مصرف غذای پرکالری حتی در زنانی که چاق نیستند نیز ،وجود دارد.
یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف غذاهای پرکالری در زنان موجب افزایش ریسک بروز سرطان های مرتبط با چاقی میشود حتی در زنانی که چاق نیستند.
این مطالعه بر روی بیش از 92 هزار زن در ایالات متحده انجام شده و نشان داد در آنهایی که غذاهای پرکالری مانند چیپس و فست فود و شیرینی زیاد مصرف میکنند ریسک بروز سرطان های وابسته به چاقی ده درصد افزایش پیدا میکند.
سرطان های وابسته به چاقی عبارتند از سرطان های سینه، روده بزرگ، تخمدان، کلیه و سرطان اندومتر
بعضی از زنانی که چاق نیستند فکر میکنند هر غذایی میتوانند بخورند ولی چاق نبودن دلیلی بر این نیست که قند یا کلسترول یا تری گلیسرید این افراد بالا نباشد و همین اختلالات متابولیکی و بالا بودن چربی و قند خون حتی در افراد غیر چاق هم میتواند زمینه ابتلا آنان به سرطان های وابسته به چاقی را فراهم کند.
محققان میگویند مصرف زیاد مواد با کالری بالا میزان استفاده فرد از سبزیجات و میوه ها را هم کم کرده و دریافتی فیبر و ویتامین در این افراد کاهش پیدا میکند و همین کمبود میتواند زمینه ساز بروز سرطان باشد.